понеделник, май 10, 2010

Принципи на щастието




1-ви принцип на щастието (по Н.Д.Уолш):
Сложете край на Теологията на отделянето - никой и нищо не е отделено, ние взаимно се извисяваме, за да може всички един подир друг да се чувстваме щастливи.

2-ри : Останете във връзка с истинската си същност. Вашата ежедневна задача не е толкова трудна - просто помнете истинската си същност. Съхранете я във всяка ситуация, която я отрича. Пресътворете същността си, въпреки всяка покана на живота да останете там, където се намирате

3-ти: Дайте на другите преживяванията, към които се стремите. Каквото искате да преживеете, накарайте другите да изпитат същото.

4-ти: Живеем в илюзорен свят. Ние създаваме илюзията. Стремете се да не се изгубите в нея. Забавлявайте се! От вас зависи начина, по който възприемате всичко.

5-ти: Вие не сте вашата "история", вашата представа за себе си, а в решението, което взимаме за себе си и за другите. Щастието е в създаването, а не в реагирането.

6-ти: Имайте предпочитания вместо пристрастия. Когато сте пристрастени към нещо, отсъствието му е причина да загубите вашето щастие.

7-ми: Откривайте съвършенството. Вие сте цял, завършен и съвършен точно такъв, какъвто сте.

8-ми: Прескочете драмата. Не се хвърляйте да реагирате още при първата проява на отрицателната енергия. А ако тя е задължителното предизвикателство, предшестващо успеха, през което трябва неутрално да преминете?

9-ти: Разберете тъгата. Има разлика между тъга и нещастие. Докато тъгувате, можете да сте щастлив.

10-ти: Престанете да спорите с живота. До голяма степен липсата на щастие в живота ни се дължи на нашите преценки. Най-интересната особеност на човешката преценка е, че хората дори не използват обективна мярка, която да обоснове присъдите им.

11-ти: Откажете се от всички очаквания. Забравете как според вас "трябва" да стоят нещата. Не очаквайте нищо и вземайте каквото получавате. Приемайте онова, което се появи. Обичайте го такова, каквото е.

12-ти: Изпитвайте състрадание към себе си. Не обвинявайте себе си за всяко отрицателно преживяване, с което можете да се сблъскате (дори да усещате, че си го "заслужавате" или че "сами сте си го навлекли" - всъщност най-вече ако се чувствате така). Всяка секунда животът ви започва от начало, така че не се съдете твърде строго.

13-ти: Изказвайте своята истина още в мига, в който я узнаете. Стремете се да живеете истински, да бъдете напълно себе си, защото ако изразявате същността си само наполовина, ако ви познават само наполовина, ако се изявявате само наполовина , то нещастието ви е гарантирано.

14-ти: Наблюдавайте енергиите, уловете вибрациите. Чувството е езикът на душата. Създайте резонанс между онова, което е вътре във вас и онова, което е извън вас. Дрехите, които обличате, храната, с която се храните, думите, които използвате - усетете дали са подходящи за вас в момента. Ако някой човек или ситуация не ви съответстват, махнете се оттам.

15-ти: Усмихвайте се. Всеки ден се усмихвайте поне по 5 пъти просто ей така. А когато имате причина, на всяка цена се постарайте веднага да се усмихнете широко.

16-ти: Пейте! Пейте под душа всяка сутрин. Пейте в колата. Пейте тихичко в ухото на любимия. Пейте на глас в парка. И вижте как мястото ще грейне.. Вижте как ще се появят усмивки. Смятате ли, че някой може да устои на човек, който пее? Смятате ли, че светът може да му устои?

17-ти: Знайте какво да правите, когато нещата са наистина зле. Не се съпротивлявайте на случващото се. Благословете го. Приемете и получете енергията, защо едва тогава можете да се излекувате. Не можете да излекувате онова, което не владеете. Трябва да овладеете преживяванията си, да ги приемете, да се отнесете към тях с любящо внимание, да ги благословите и да ги изпратите по пътя им.

Предоставено от Борислав Македонски. Благодаря! :-)


Няма коментари:

Публикуване на коментар